неділя, 27 серпня 2017 03:50

У Трампа прокоментували повернення ядерної зброї Україні

У Трампа прокоментували повернення ядерної зброї Україні
Курт Волкер прокоментував можливість повернення ядерної зброї Україні. Фото: DW

Україна не повинна повертати собі ядерну зброю, оскільки відмова від неї була правильним рішенням, а відновлення суверенітету має відбуватися через оборонні системи України.

Таку думку "Прямому" висловив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, передає "Народна правда".

"Це не було помилкою. Якби Україна не приєдналася до країн, що відмовилися від ядерної зброї, то це не було б хорошим рішенням. Я не думаю, що ядерна зброя була б чимось позитивним для України. Мені б не хотілося, щоб Україна знову відновлювала цей процес", – сказав спецпредставник.

"Зараз ми маємо великі проблеми безпеки з Росією на Сході і анексією Криму. Насправді, це велика проблема безпеки, тому що в 1994 році ніхто і не думав, що Росія може так вчинити. Ніхто не очікував, що з'явиться така проблема, над якою ми повинні працювати. Відновлення суверенітету України має відбуватися через оборонні системи України. У Києві повинні говорити про те, як будуть жити люди, які знаходяться на сході України", – додав Волкер.

Він ще раз підкреслив, що вважає відмову України від ядерної зброї правильним рішенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення щодо Донбасу вже прийняте, Путін піде звідти - Гримчак

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер після зустрічі з помічником Путіна Владиславом Сурковим здійснив візит до Вільнюсу, де повідомив про позицію США у врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Трампа прокоментували повернення ядерної зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі