середа, 10 червня 2009 12:38

У Тимошенко заперечують збирання податків наперед

У Тимошенко заперечують збирання податків наперед
Виконувач обов"язків міністра фінансів Ігор Уманський спростовує заяви Рахункової палати, що перевиконання держбюджету в першому кварталі поточного року відбулося завдяки невідшкодуванню податку на додану вартість.

Про це він сказав журналістам перед засіданням уряду.

"Рахункова палата не перевіряла стан виконання бюджету за останні п"ять місяців, тому звідки така інформація, мені складно сказати... Питання перевиконання і відшкодування ПДВ - це дуже спірне питання і, у тому числі, з податковою адміністрацією в нас різні погляди на те, яка ситуація з відшкодуванням ПДВ", - сказав Уманський.

В.о. міністра фінансів підкреслив, що фактично кожен поточний місяць податкового періоду "у нас немає ситуації, коли дійсно йде легке наповнення бюджету і це - правда".

На думку Уманського, існує проблема з відшкодуванням ПДВ, що полягає в невідповідності даних платників і податкових органів про обсяг податку, що підлягає відшкодуванню.

Як повідомила у вівторок прес-служба Рахункової палати, за результатами проведеного аудиту, у першому кварталі бюджетні завдання не виконані ні по доходах, ні по витратах.

"Повний провал бюджетної політики прихований за рахунок переплати податків і зборів у 1,6 рази. Приблизно на 14 млрд. грн. Крім того, не відшкодовано ПДВ - 15 млрд. грн... Основним інструментом демонстрації успіху є максимальне вимивання оборотних коштів платників податків", - наголошується в повідомленні.

У Рахунковій палаті також нагадують, що відомство заявляло про незадовільну якість держбюджету-2009 ще восени минулого року: уряд бариться з внесенням поправок у держбюджет і дотепер не оприлюднив оцінки динаміки реального ВВП у січні-березні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко заперечують збирання податків наперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі