четвер, 20 травня 2010 17:46

У Тимошенко відмахнулись від слів Симоненка про крадений мільярд

У Тимошенко відмахнулись від слів Симоненка про крадений мільярд

У Блоці Юлії Тимошенко звинувачення Рахункової палати України про нецільове використання 1 млрд грн попереднім урядом назвали "політичною травлею".

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив "бютівець" Андрій Сенченко, коментуючи відповідну заяву глави РПУ Валентина Симоненка.

"Це продовження політичної травлі і це просто елемент цієї кампанії. По-перше, на кожному засіданні Кабміну завжди були присутні представники Генпрокуратури, а персонажі там не змінились. По-друге, у багатьох випадках Ющенко користувався своїм правом, навіть зловживав ним, коли призупиняв дію актів Кабміну. Потім це все переносилось у Конституційний Суд", - розповів нардеп.

Сенченко також прокоментував слова Симоненка про те, що в 2009 році видатки з резервного фонду держбюджету майже в 2,5 рази перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями.

"Тоді, коли вже усунені наслідки стихійного лиха, можна "умнічати" до безкінечності. Коли був вибух газу у Дніпропетровську за прем'єрства Віктора Януковича, то люди досі не отримали житло. Коли аналогічне нещастя сталось у Євпаторії, то фактично за лічені тижні були вирішені всі проблеми матеріально-технічного характеру. В такому ж темпі вирішувались питання під час затоплення на Західній Україні, а не розтягувалось на роки", - нагадав "бютівець".

Що стосується звинувачень глави Рахункової палати про незаконне виділення на боротьбу з епідемією грипу А/H1N1 з резервного фонду 500 млн грн, Сенченко відповів: "Коли помирали люди від грипу і у всьому світі був ажіотаж, було тяжко прийняти абсолютно виважене рішення про обсяги витрат. Помилитись було небезпечно як в одну, так і в іншу сторону. З однієї сторони гроші, а з іншої життя".

Інший "бютівець" Олег Ляшко вважає, що у заявах глави Рахункової палати більше політики, ніж реальності. За його словами, Симоненко упродовж кількох років незаконно обіймає свою посаду.

"Він досягнув того віку, згідно з яким по закону про Рахункову Палату та держслужбу мав би звільнити цю посаду. Рішення про це приймаються у Верховній Раді, де більшість у "регіоналів". Саме тому Симоненко працює і виконує замовлення Партії регіонів для того, щоб і далі незаконно обіймати цю посаду, щоб не прийняли рішення про його звільнення", - розповів нардеп.

Він наголосив, що брати на віру заяви Симоненка не може, тому що він людина політично заангажована і залежна від нинішньої влади.

На думку Ляшка, це звинувачення буде використане як привід для легітимізації порушених кримінальних справ і переслідувань опозиції з політичних мотивів.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко відмахнулись від слів Симоненка про крадений мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі