середа, 28 грудня 2011 10:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У США розчаровані апеляцією у справі Тимошенко

У США розчаровані апеляцією у справі Тимошенко

Сполучені Штати Америки розчаровані рішенням Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко і закликають українську владу звільнити її та інших колишніх членів уряду.

Про це заявив представник Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє "Українська правда", посилаючись на сайт Держдепу.

"Сполучені Штати Америки розчаровані Апеляційним судом Києва ... Розчаровані тим, що Апеляційний суд Києва підтвердив вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко 23 грудня", - сказав він.

Держдеп вважає, що Апеляційний суд так і не вирішив проблеми демократії та верховенства права, які виникли під час розгляду справи Тимошенко в суді першої інстанції і винесення вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Тимошенко було б правильним кроком - посол США

"Ми закликаємо уряд України звільнити пані Тимошенко та інших колишніх членів уряду, які зараз знаходиться під вартою", - заявив представник Держдепу США.

"Ми вважаємо, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі в парламентських виборах наступного року", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клінтон стурбована переслідуванням Тимошенко

Нагадаємо, 23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду столиці, яким екс-прем'єра Юлія Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «У США розчаровані апеляцією у справі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі