понеділок, 21 червня 2010 14:09

У скороченні виборчої кампаніїї до 50 днів немає нічого поганого - Фесенко

У скороченні виборчої кампаніїї до 50 днів немає нічого поганого - Фесенко

Політолог Володимир Фесенко позитивно оцінює можливе скорочення виборчої кампанії з 90 до 50 днів.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Тенденція скорочення виборчих кампаній - це позитивна тенденція. Нічого поганого у цьому немає. Тут ми наближаємося до Європи. Адже там не проводять довгих виборчих кампаній по 3-4 місяці. Інша річ, що цей законопроект (про вибори до місцевих рад - ред.) офіційно невідомий. Тому тут важко щось аналізувати. Наприклад, незрозуміло, як буде вирішене питання про позачергові місцеві вибори. Скільки вони триватимуть?".

Говорячи про те, кому вигідне скорочення виборчої кампанії Фесенко сказав: "Звичайно це вигідно тим політичним силам, які відомі виборцям, яким непотрібно багато часу на розкрутку. Проте деякі місцеві політики свою підготовку до місцевих виборів розпочали ще два роки тому".

Політолог також вважає, що неофіційна виборча кампанія вже розпочалася у деяких регіонах. "Особливо це стосується виборів міських голів", -зазначив Фесенко.

Також політолог вважає, що ПР досягне домовленостей з комуністами та блоком Литвина щодо скорочення термінів проведення виборчої кампанії.

"Я якраз у цьому не бачу для них проблеми, - сказав Фесенко. - У них там інші проблеми. Комуністи не хочуть відмовлятися від повної пропорційної системи. Їм не подобається мажоритарка. Литвину навпаки не подобається пропорційна система. Але у цьому сенсі змішана система стане компромісом", - зауважив експерт.

Крім того, на думку Фесенка, частина литвинівців не проти висування від Народної партії, а не від блоку Литвина.

Також Фесенко не виключає, що закон про місцеві вибори можуть ухвалити в останні дні поточної сесії.

"Якщо не захочуть голосувати "литвинівці", то їх голоси компенсують голосами індивідуальних членів коаліції. Я не виключаю, що може бути підтримка навіть від деяких опозиційних депутатів", - вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «У скороченні виборчої кампаніїї до 50 днів немає нічого поганого - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі