середа, 17 липня 2013 13:30

У селах зарплати бюджетникам перестануть платити вже у липні - заммера

У селах зарплати бюджетникам перестануть платити вже у липні - заммера
фото: tsn.ua

В керівництва держави немає стратегічного мислення. У головах тільки "відкатні схеми". Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав заступник мера Тернополя, "свободівець" Леонід Бицюра.

"Ситуація в державі критична. Щоб запустити якийсь рух товарів, уведуть вексельну систему розрахунків. Ми за асфальт платитимемо не грошима, а векселем. Вони за газ — векселем. Але щоб людям зарплату дати, треба буде вексель розготівкувати в дисконтному центрі, з втратою, як мінімум, 20 відсотків. За рахунок векселів збережуть готівку для виплат зарплат бюджетникам. Для країни це відіб'ється прихованою інфляцією — зростуть ціни на товари й послуги. Зароблять наближені до влади, в чиє управління віддадуть дисконтні центри. Не без того, що за швидке розготівковування братимуть хабарі", - наголосив він.

За його словами, найближчим часом ймовірна затримка зарплат бюджетникам.

"На лікарні, освітні заклади на рівні сіл передбачена бюджетом зарплатня закінчиться в липні-серпні. Але введуть векселі, тому, може, критичного становища й не буде. Багато знайомих підприємців вирішили, що зараз дешевше не працювати. Податкова розказує байки про діалог із бізнесом, але їхній план завжди росте. Крім того — побори. Міліціонери об'їздили всю область. Людина має кіоск, а їй називають суму 2 тисячі доларів. Вона за два роки стільки заробляє. Їй легше закритись. Якщо є нерухомість — здавати в оренду і жити на заощадження. Будь-коли і будь-кого можуть "прикрити", звільнити. Оця тимчасовість впливає на всю країну", - заявив Бицюра.

Зараз ви читаєте новину «У селах зарплати бюджетникам перестануть платити вже у липні - заммера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі