середа, 09 вересня 2009 09:03

У Секретаріаті Ющенка відповіли на заклик Луценка "сушити сухарі"

У Секретаріаті Ющенка відповіли на заклик Луценка "сушити сухарі"

Секретаріат президента закликає МВС пред"явити факти зловживань посадовцями Нацбанку.

Про це сказано у заяві прес-служби секретаріату у відповідь на відповідну заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"До відома шоу-мена Луценка, недоторканих в цих інституціях немає. Відтак, якщо міліція володіє конкретними фактами зловживань, такі факти повинні бути пред"явлені в установленому законом порядку", - йдеться у заяві.

"На жаль, керівник силового відомства витрачає свій час не на розкриття резонансних справ та розшук справжніх злодіїв, а на рознесення пліток та бруду", - додають у секретаріаті.

У секретаріаті президента вважають, що "справжня мета цієї зрежисованої атаки – посіяти серед людей зневіру, розгубленість посилити девальваційні настрої".

"Президент об"єктивно і критично оцінює ситуацію в банківській системі та робить все від нього залежне для того, щоб її підтримати", - йдеться у заяві.

У секретаріаті також називають заяви політиків з приводу ситуації на валютному ринку "безпрецедентною атакою на Нацбанк та президента, яка явно зрежисована в одному центрі".

"Для виконання цього замовлення, "знаним" експертам банківського ринку – мартиненкам, шаровим, луценкам - потрібно лише голосніше всіх кричати "тримай злодія". Відсутність конкретних фактів, що підтверджували б звинувачення на адресу фахівців секретаріату президента та Національного банку вони пояснюють їх "недоторканістю", - сказано у заяві.

Як відомо, у вівторок Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальних справ проти керівництва НБУ.

"Валютний курс стає не стільки фінансовим показником, скільки політичною технологією із дестабілізації політичної ситуації в Україні за сценарієм секретаріату президента", - зазначив Луценко.

Він звинуватив керівництво Нацбанку в прикриванні службових зловживань й організації фінансових махінацій у комерційних банках за підтримкою Ющенка.

Луценко вимагає від Ющенка негайної стабілізації курсу гривні.

"Або наводьте порядок у керівництві Національного банку, стабілізуйте реальний курс валюти, або сушіть сухарі для своїх підлеглих", - сказав міністр, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Секретаріаті Ющенка відповіли на заклик Луценка "сушити сухарі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі