четвер, 01 жовтня 2009 10:19

У Секретаріаті сумніваються в якості держреєстру виборців

У Секретаріаті сумніваються в якості держреєстру виборців
У Секретаріаті Президента України сумніваються в якості державного реєстру виборців України.

Таку думку висловила заступник глави Секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу в середу, 30 вересня.

"Звичайно ж, це досить серйозне питання, і, в тому числі, для легітимності та законності результатів виборів (виборів Президента України), оскільки саме зі списку виборців починаються можливості для зловживань ... Звичайно ж, проблема якості держреєстру виборців сьогодні існує", - сказала вона.

При цьому Ставнійчук підкреслила, що досить багато народних депутатів України в стінах Верховної Ради України не раз заявляли про цю проблему.

"Однак необхідно розуміти, що якщо б раніше виконувалися законодавчі терміни, щодо формування держреєстру виборців, то такої проблеми зараз би не було ... але також варто сказати, що у нас є ще час все виправити", - сказала Ставнійчук.

Раніше голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що тривають спроби компрометації державного реєстру виборців як інструменту у виборчому процесі. Однак, з його слів, ці спроби не вплинуть на виборчий процес.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія учора повідомила про введення в експлуатацію автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи (АІТС) Державний реєстр виборців.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «У Секретаріаті сумніваються в якості держреєстру виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі