середа, 19 вересня 2018 09:17

У російському розслідуванні авіакатастрофи МН17 знайшли ознаки підробки

У представлених Міноборони Росії документах, які нібито вказують на походження ракети комплексу "Бук", якою було збито МН-17, виявлено ознаки підробки.

У своїх висновках російські військові використовували дані розслідування JIT і, зокрема, серійний номер двигуна ракети - 8869032, який разом із залишками корпусу голландці пред'явили в травні 2018-го на своїй презентації під Утрехтом, передає Українська правда.

Тоді JIT встановила, що двигун із таким номером був виготовлений на збройовому заводі в підмосковному Долгопрудному в Росії.

Представники Міноборони Росії на спеціальному брифінгу представили, як вони стверджують, документи архіву Долгопрудненського заводу: "зведену відомість на виріб", "відновлений оригінал формуляру на двигун" і "журнал прийнятої продукції". Номер двигуна 8869032, опублікований голландцями, міститься у перших 2 документах. Наприклад, у "відновленому оригіналі формуляра" поруч із номером 8869032 присутні цифри 8868720, що значаться як серійний номер вже зібраного виробу. У документах вказана і дата виробництва - 24 грудня 1986-го. Представники Міноборони Росії зазначили, що за цими даними можна встановити, до якої військової частини зброя призначалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна

У рукописному журналі навпроти "унікального номера ракети" 8720 вказано і місце відправлення - в/ч 20152 - військова частина в місті Теребовля Тернопільської області на заході України.

Знаково, що міноборони РФ ніяк не пояснює, чому замість оригінального "формуляра на двигун" публіці пред'явили "відновлений оригінал формуляра на двигун".

Однак, як випливає з ГОСТУ СРСР 19.601-78, прийнятого 1 січня 1980-го, відновлений оригінал може бути виготовлений після складання акту про списання оригіналу, який став непридатним або був втрачений.

У папері, згідно з правилами відновлення оригіналів, визначеними стандартом, стоять позначки особи, відповідальної за заповнення. У документі як мінімум на 4 аркушах є прізвище і підпис співробітниці Дмитрієвої, а також дата заповнення: 14 cічня 1986-го. "Дата виготовлення зібраного виробу" - 24 грудня 1986-го - значиться в цьому ж формулярі.

Автор: pravda.com.ua
 

Виходить, відповідальна Дмитрієва виготовила копію документа на готовий виріб майже за рік до його виробництва.

У цьому контексті звертає на себе увагу і почерк заповнювача другого документа - "зведеної відомості на виріб". Очевидно, її заповнює одна людина: автор в особливій стилістиці виписує цифру 2, кожен раз виводячи петлю нагорі та внизу.

При цьому в заголовку відомості, де єдиний раз вказано серійний номер ракети - 8868720, цифра 2 виписана інакше. Також помітно, що при написанні останніх 2 цифр використовувалися світліші чорнила.

Автор: pravda.com.ua
 

Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, - фальсифікація. Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що "Боїнг" збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У російському розслідуванні авіакатастрофи МН17 знайшли ознаки підробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі