середа, 27 листопада 2013 17:43

У Рівному Януковича в компанії Рибака і Азарова "запустили в небо"

У Рівному Януковича в компанії Рибака і Азарова "запустили в небо"
Фото: uainfo.org

Минулої п'ятниці тележурналіст та депутат міськради Рівного Олександр Курсик разом з іншими громадськими активістами запустив у повітря фотографію президента Віктора Януковича на повітряних кульках.

Цього тижня журналіста мали викликати на допит, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Повістку мені принесли додому о 20-тій годині в понеділок. Я чекав цього, тому спокійно відчинив двері. Візитери хотіли, щоб наступного дня я з'явився свідком до міськвідділу міліції та дав пояснення, чому це ми запустили портрет президента у небо на повітряних кульках. Це просто був вияв громадської позиції", – каже Курсик.

У міліції говорять, що отримали виклик від невідомих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан планує влаштувати Януковичу у Межигір'ї "чорну неділю"

"До міліції надійшло звернення від громадян про те, що невідомі хулігани чинять протиправні дії на майдані Незалежності у Рівному. У рамках слідства триває перевірка усіх обставин. Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство", - кажуть у прес-центрі обласного управління МВС.

Портрет президента у небо відправляли також депутат міської ради Марія Конощук та громадські активісти Зураб Кантарія і Віталій Примак. Співорганізатор рівненського "євромайдану" Примак уже отримав свою повістку, а от Зурабу Кантарії її поки не вручили. Щодо виклику Марії Конощук інформації немає.

Допит журналіста Олександра Курсика мав відбутися учора, 26 листопада. Однак за годину до початку його раптово відмінили. Зателефонував слідчий і сказав, що зустріч переноситься, але чому – не пояснив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Митний союз – какашка" - у Львові немовлята підтримали ЄС

Все ж на 15-ту годину у вівторок на підтримку журналіста під стіни міськвідділу міліції прийшов гурт колег-однодумців. Компанія принесла з собою повітряні кульки і у небо знову полетіли фотографії Віктора Януковича, а також прем'єр-міністра Микола Азарова та спікера Володимира Рибака. Цього разу запуск портретів відбувся на очах у начальника міськвідділу Руслана Мельника та інших міліціонерів, однак вони не відреагували.

"Я не просив колег цього робити, але вдячний усім за підтримку. Бо вони прийшли показати абсурдність ситуації – адже на моєму місці завтра може опинитися будь-хто, - додає Курсик. – Кримінальне провадження не закривають. Що буде із всім цим далі, можу лише здогадуватися".

Зараз ви читаєте новину «У Рівному Януковича в компанії Рибака і Азарова "запустили в небо" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі