вівторок, 19 квітня 2011 08:43

У "регіоналів" пояснили, як розірвати "харківські угоди" Януковича-Медведєва

У "регіоналів"  пояснили, як розірвати "харківські угоди" Януковича-Медведєва

Денонсувати "харківські угоди" між президентом Віктором Януковичем та його російським колегою Дмитром Медведєвим може лише міжнародний суд.

Про це заявив член фракції партії Регіонів Володимир Олійник, передає "5 канал".

"Процедура, якщо вона прописана у самій угоді, одностороннього скасування, то вона буде діяти. Якщо вона не прописана – а вона не прописана, – будуть діяти міжнародні правила", - сказав він.

"І за цими міжнародними правилами, як правило, сторони можуть визначати сторону, у якій може відбутися подібний судовий процес. Сьогодні це не Україна і не Росія – це сьогодні може бути Стокгольм, Лондонський суд і так далі", - заявив "регіонал".

У свою чергу, "нунсівець" Андрій Парубій стверджує, що домовленості президентів може денонсувати Верховна Рада, бо вона їх ратифікувала

"Найвищій законодавчій орган ці угоди ратифікував, найвищій законодавчій орган може їх денонсувати. Згідно законодавчого поля, це виключно в повноваженнях парламенту – скасувати "харківські угоди", - заявив він.

Нагадаємо, що напередодні лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив про необхідність створити тимчасову слідчу комісію, яка б досліджувала реалізацію "харківських угод". У свою чергу, головний парламентський "регіонал" Олександр Єфремов зазначив, що скасування домовленостей президентів України та Росії матиме катастрофічні наслідки для української економіки.

Зараз ви читаєте новину «У "регіоналів" пояснили, як розірвати "харківські угоди" Януковича-Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі