понеділок, 18 квітня 2011 20:44

У Компартії не вірять у скасування "харківських угод"

У Компартії не вірять у скасування "харківських угод"

Ініціативи опозиції щодо денонсації "харківських угод" є спробою окремих політичних сил нагадати про своє існування та не носять серйозного характеру.

Таку думку висловив народний депутат від КПУ Олександр Голуб, повідомляє партійна прес-служба з посиланням на УНН.

"Опозиція в даному питанні нічого конструктивного не пропонує. У них немає можливості денонсувати ці угоди ні через парламент, ні через інші структури. Скоріше за все, цими заявами вони намагаються в черговий раз нагадати про себе виборцям. Я не ставлюсь до таких ініціатив серйозно. Нічого нового тут немає", - зазначив Голуб.

За словами народного депутата, сьогодні інтереси України лежать у площині інтеграції з країнами СНД, у тому числі – в рамках співпраці з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану.

"Я думаю, що цьому процесу не заважатимуть подібні заяви опозиції та істерики, які влаштовують націоналісти", - додав комуніст.

Нагадаємо, фракція БЮТ у середу подасть проект постанови ВР про створення тимчасової слідчої комісії щодо реалізації "харківських угод". Про це під час погоджувальної ради сказав лідер фракції БЮТ-"Батьківщина" Іван Кириленко.

27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала "харківські угоди". Згідно із документами, вартість газу для України зменшено на 100 доларів. В обмін на це термін перебування російського Чорноморського флоту на базі у Севастополі було подовжено на 25 років.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії не вірять у скасування "харківських угод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі