вівторок, 27 грудня 2011 11:42

У регіонах не вистачає грошей на зарплатню бюджетникам - Томенко

У регіонах не вистачає грошей на зарплатню бюджетникам - Томенко

У регіонах не вистачає коштів для виплат зарплатні бюджетникам.

Про це в ефірі 5 каналу сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Він наголосив, що у цьому році вже подібні проблеми були.

"У цьому році тільки під нашим тиском і після прохання місцевого самоврядування дотували місцеві бюджети. Наприклад, Черкаси, Луганськ... щоб видати заробітну плату вчителям, медикам і т.д.", - розповів він.

Щодо 2012 року, то за словами Томенка, дуже важко передбачити, на скільки вистачить коштів у регіонах на бюджетників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це бюджет дерибану для майбутніх лояльних до влади депутатів - Лановий

"Фахівці говорять, що в деяких регіонах – це півроку, у деяких – 9 місяців. Дуже важко прогнозувати, бо якщо піде підвищення комунальних послуг, то одразу з бюджетів автоматично забирається на комунальні послуги, тобто буде менше на заробітну плату", - пояснив він.

Томенко також наголосив, що в ухваленому бюджеті на 2012 рік багато "утаємничених статей", в яких деякі депутати збільшили бюджети у своїх виборчих округах.

"Однозначно можна сказати, що цей бюджет лише для вибраних людей у місцевій владі. Тобто, там легко можна знайти такі утаємничені статті. Якщо ви правильний депутат, то на свій округ ви там заклали якусь суму", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк звинуватив Литвина у підкупі виборців

Віце-спікер пояснив, що це законно, оскільки ці кошти закладено на конкретні потреби: "Це для будівництва, для ремонту, для якихось спеціальних об'єктів. Наприклад, у кожному з нас у закріпленому окрузі є лікарня, яку треба добудувати, але дали заяви на це тільки 15 чи 20 депутатів".

Водночас він наголосив, що для місцевого самоврядування це біда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК: Вибори за змішаною системою витягнуть з бюджету вдвічі більше грошей

"Тому зараз міські голови мовчать, та, думаю, що настане час, коли вони почнуть говорити і говорити дуже серйозно, що це бюджет, за яким вони не просто будуть виживати а будуть просто у фатовій ситуації, нездатні виконувати свої обов'язки", - підкреслив віце-спікер.

Як повідомлялося, 22 грудня парламент затвердив закон про державний бюджет на 2012 рік з доходами 332,8 млрд грн і витратами 358,1 млрд грн. Урядовий бюджетний законопроект підтримали 250 парламентаріїв за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Зараз ви читаєте новину «У регіонах не вистачає грошей на зарплатню бюджетникам - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі