понеділок, 18 червня 2018 08:25

У Раді збирають підписи за неконституційність закону про антикорсуд

У Раді збирають підписи за неконституційність закону про антикорсуд
Для подання в Конституційний суд потрібні підписи 45 народних депутатів. Фото: apostrophe

У парламенті збирають підписи для подання до Конституційного суду про порушення під час ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд.

Про це сказав народний депутат Юрій Чижмарь в ефірі "112 Україна".

"Дуже багато норм було вкладено в цей закон, які не обговорювалися. Вони були вписані в останній момент. Це порушення регламентних норм і є підстави у майбутньому визнати закон про антикорупційний суд неконституційним... І з юридичної точки зору він підвішений і залежить від волі багатьох. Знаю, що у парламенті іде збір 45 підписів народних депутатів про визнання цього закону неконституційним через порушення регламенту", - сказав Чижмар.

Він нагадав, що КС має практику у питанні порушення регламенту і буде її притримуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старт роботи антикорупційного суду прив'язали до президентської кампанії

7 червня Верховна Рада 315 голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".

Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «У Раді збирають підписи за неконституційність закону про антикорсуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі