вівторок, 06 червня 2017 11:11

У Раді побачили шахрайство із антикорупційними законами

У Раді побачили шахрайство із антикорупційними законами
У Раді блокують антикорупційні закони - голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв. Фото: УНІАН

Верховна Рада затягує розгляд питань, необхідних країні для усунення корупції.

Про це на погоджувальній раді заявив голова комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, повідомляє "Українська правда".

"Цього тижня в парламенті (розглянуть. – Gazeta.ua.) лише один законопроект, підготовлений нашим комітетом для знищення корупції. Він поставлений на голосування в п'ятницю в першій половині дня. Ми всі знаємо, що в цей час жоден законопроект, жодну постанову не можуть прийняти, тому що в залі ніколи немає депутатів", - поскаржився він, однак не уточнив, про яку саме законодавчу ініціативу йдеться.

До порядку денного Ради не внесли й інші важливі законопроекти цього напрямку, які підготував Антикорупційний комітет, і на які чекає НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура, додав Соболєв.

"Я говорю і про право Антикорупційного бюро прослуховувати корупціонерів за рішенням суду, але без контролю СБУ, і про законопроект, узгоджений із Венеціанською комісією, про обов'язок кандидатів в народні депутати і президенти доводити легітимність майна своїх родин", - зауважив він.

Соболєв також нагадав про підготовлений громадськими активістами законопроект про захист прав викривачів, а також про проект закону "Про антикорупційний суд".

"З останнім відбувається традиційне шахрайство – президент приніс у парламент поправки до Конституції і сказав: "Будь ласка, проголосуйте, буде новий Верховний суд і створимо ще Антикорупційний суд". Поправки проголосували, у Верховний суд пхаються старі судді на чолі з Вовком, антикорупційний суд наглухо заблокований", - зауважив він.

За все перераховане голова комітету дорікнув особам, які укладають порядок денний Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС починає масштабну боротьбу з корупцією в Україні

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про відмову від створення Вищого антикорупційного суду. Автор законопроекту нардеп від БПП.

Зараз ви читаєте новину «У Раді побачили шахрайство із антикорупційними законами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі