пʼятниця, 04 листопада 2011 09:51

У президента зрозуміли: люди протестують, бо не відчувають "покращення життя"

У президента зрозуміли: люди  протестують, бо не відчувають "покращення життя"

Люди виходять на вулиці, тому що не відчувають реформ і "покращення життя вже сьогодні".

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

"Що стосується подій на вулиці — то нам всім прикро, що мирні заходи протесту, на які кожен громадянин за Конституцією має право, перетворюються на не зовсім мирні. Пошкоджується майно, ідуть емоційні образливі взаємні звинувачення. І це для нас, політиків, сигнал для того, аби ми активніше вели мову в наших кабінетах, а не на вулиці", - наголосив він.

Представник президента зазначив, що головна проблема сьогодні — це проблема довіри до влади. І саме тому реформи не сприймаються суспільством, тому що немає цієї довіри. Мірошниченко переконаний, що головна причина протестних настроїв у тому, що люди не відчули змін на краще.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Ми не стадо і не бидло!" - У Донецьку пообіцяли забрати владу в олігархів

"Головна причина — відсутність реформ. І ця тема звучала не лише на вулиці. Люди очікували, що їхнє життя якщо не сьогодні зміниться, то хоча б вони будуть знати логіку цих речей. І вони розумітимуть, що, врешті-решт, анонсовані реформи, які заявлені владою, ось відбуваються за таким планом, ось такі люди відповідають, ось у такий термін буде ця реформа іти. Цього не відбувається", - підкреслив він.

Водночас, Мірошниченко додав, що це "обурює людей і вони, як показує соціологія, невдоволені". Та за його словами, це обурює і президента, і навіть прем'єр-міністра, який днями "досить жорстко критикував власний уряд".

У той же час, представник президента пояснив, чому, не зважаючи на це невдоволення, прогнозованих кадрових змін у Кабміні так і не відбулося.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Паркан під Радою втретє не витримав протестів

"Мета була не когось звільнити, а створити план реформ. Проміжний контроль виявив суттєві недоліки роботи окремих керівників у напрямку реформ і президент акцентував на цьому увагу, - зазначив Мірошниченко. - Але він сказав, що рік ще не закінчився, адже кожен із виступаючих доводив, що все іде по плану, все ми встигнемо, все зробимо, вже понад 50% рішень ухвалили. Президент сказав — 20 грудня ми зберемося ще раз і тоді вже будемо не слухати пояснення, чому не зробили, а будемо робити висновки".

Зараз ви читаєте новину «У президента зрозуміли: люди протестують, бо не відчувають "покращення життя" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі