середа, 10 жовтня 2018 10:48

У Порошенка є план "Б"

У Порошенка є план "Б"
Президент Петро Порошенко розуміє, що НАБУ може завести на нього справу. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко враховує можливу поразку на майбутніх виборах, тому хоче знищити Національне антикорупційне бюро. Про це сказав народний депутат Сергій Лещенко в інтерв'ю "Апостроф".

"План Порошенка зрозумілий і читається на раз-два. Поки він президент, йому потрібно знищити НАБУ. У нього повинен бути план "Б" на випадок, якщо він програє вибори. У випадку поразки ним відразу займеться НАБУ. Навіть якщо вони цього не хочуть, тиск суспільства змусить покарати всіх, хто був при владі. Як тільки Порошенко втратить імунітет, запит суспільства буде великий.

Закон прописаний так, що НАБУ може займатися тільки колишніми президентами. На чинних діє процедура імпічменту, яка не прописана. Це такий "бронежилет" для президентів, у них розв'язані руки для будь-яких злочинів. А як тільки вони йдуть з посади, бюро відразу може братися за розслідування. Тому Порошенко робить все, щоб на той час НАБУ було знищене, обезголовлене, дискредитоване – не важливо", - пояснив нардеп.

Банкова хоче змістити директора бюро, каже Лещенко.

"Ситник виявився непідконтрольним, тому Банковій потрібно, щоб він пішов. Яким чином? Неважливо. Або прибрати НАБУ, або приєднати його до ДБР, або змістити Ситника з посади – за підсумками аудиту чи судом. Якщо немає Ситника, легітимність органу під питанням. Потрібно конкурс оголошувати", - розповів парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт Холодницького і Ситника. Звідки ноги ростуть

Раніше генпрокурор Юрій Луценко назвав НАБУ нездарами.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка є план "Б"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі