пʼятниця, 10 травня 2019 21:30

У Порошенка відповіли Зеленському щодо інавгурації

У Порошенка відповіли Зеленському щодо інавгурації
Для Петра Порошенка буде прийнятна будь-яка дата інавгурації Володимира Зеленського. Фото: TUT.by

Чинний президент Петро Порошенко заявив, що для нього буде прийнятна будь-яка дата інавгурації Володимира Зеленського, яку визначить Верховна Рада.

Водночас Порошенко нагадав, що наразі він є президентом і саме він відповідальний за ситуацію в країні. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента в Facebook.

"До моменту інавгурації нового президента Петро Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов'язки згідно духу та букви Конституції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Зеленського підготувала указ про достроковий розпуск Верховної Ради

У Порошенка наголосили, що Україна "це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському".

"Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його, згідно європейської традиції, як це прийнято в демократичних країнах. Тому він підтверджує своє запрошення Володимиру Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно, як і будь-які інші питання, пов'язані із передачею повноважень і відповідальності", - заявили в Адміністрації президента.

Раніше новообраний президент Володимир Зеленський записав відеозвернення з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня. Зеленський також назвав Петра Порошенка "колишнім президентом" та звинуватив у тому, що він саме зараз робить активні перестановки у вищому командуванні армії і "намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення".

"Я розумію, що марно щось говорити людині, яка каже: "Я готовий підставити плече", а сама тримає дві дула в кишені. Це нагадує мені туриста в єгипетському готелі. Завтра додому, валізи спаковані, номер вже прибрано і нормальна людина чекає трансферу в аеропорт. Але не Порошенко, він ніяк не зупиниться, тягне рушники, тапочки і бере усе підряд зі шведського столу. Я вас дуже прошу: здайте ключ і вперед, вам ще на митницю і паспортний контроль!", - сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка відповіли Зеленському щодо інавгурації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі