середа, 29 червня 2011 16:48

У Партії регіонів заявили, що скоро для критики влади не залишиться місця

У Партії регіонів заявили, що скоро для критики влади не залишиться місця

Після проведення реформ в Україні підстави для критичних зауважень від міжнародних інституцій зникнуть.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко, коментуючи новий звіт американської неурядової організації Freedom House під назвою "Нації в дорозі" за 2011 рік.

"Це закономірна тенденція, яка не раз виявлялася в історії всіх без винятку держав. У посткризовому стані, в якому перебуває увесь світ, включаючи і Америку, і Європу, а не тільки пострадянський простір, завжди будуть проявлятися такі явища, як загострення проблемних питань, зростання недовіри до влади, збільшення протестних тенденцій в суспільстві", - нагадав Вечерко.

Він також відзначив важливість розуміння причин того, що відбувається.

"А відбувається це тому, що заходи, яких вживає влада, не завжди відразу знаходять підтримку соціуму. Коли для порятунку економіки скорочуються соціальні виплати - громадянам це не подобається. Але обов'язок влади - не подобатися громадянам, а забезпечити розвиток країни", - підкреслив народний депутат.

"Але, незважаючи на все це, Україна дотримується демократичного курсу розвитку, і в найближчих планах керівництва нашої країни, поряд з економічним блоком реформ, реалізувати і давно назрілі реформи в судовій системі, у сфері запобігання корупції, детінізації роботи виконавчої влади на всіх рівнях", - заявив "регіонал".

"Ми цінуємо всі без винятку рекомендації від міжнародних неурядових структур, які дозволяють нам тверезо оцінювати ситуацію і звертати увагу на тривожні сигнали в суспільстві", - резюмував Вечерко.

Нагадаємо, у новому звіті американської неурядової організації "Freedom House" під назвою "Нації в дорозі" за 2011 рік йдеться про те, що у країнах пострадянського простору можуть повторитися події, аналогічні до північноафриканських.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів заявили, що скоро для критики влади не залишиться місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі