пʼятниця, 25 травня 2012 18:12

Спецтема: Бойкот України

У Партії регіонів дали зрозуміти, що Янукович не скоро помилує Тимошенко

У Партії регіонів дали зрозуміти, що Янукович не скоро помилує Тимошенко
Володимир Зубанов пояснив, коли Янукович зможе помилувати Тимошенко. Фото: oa.edu.ua

У Партії регіонів вважають, що в Європі не мають право так глибоко втручатись у внутрішні справи України. Зокрема, у ситуацію навколо звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції ПР Володимир Зубанов.

"Це рішення Європи. Вони думають, що вони мають таке право. Ми думаємо, що вони такого права не мають. Але ми не відкидаємо того, що ми прислуховуємось до ЄС", - відзначив Зубанов.

Водночас, говорячи про заклики європейських політиків до президента Віктора Януковича прийняти щодо звільнення Тимошенко політичне рішення, регіонал припустив, що воно буде розглядатись главою держави тільки тоді, коли будуть закінчені всі судові процеси, і український суд винесе остаточне рішення по всіх карних справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка

"Усього справ, які інкримінуються Юлії Володимирівні, чотири чи п'ять - і по ЄЕСУ, і по вбивству Щербаня, і по медичних автомобілях... Коли будуть рішення українських судів включно із усіма апеляціями і касаціями, тоді настане черга розглядати політичне рішення", - зауважив нардеп.

Він уточнив, що політичне рішення - це помилування президентом.

"Парламент же не буде підлаштовуватись під одну людину і міняти закон. У президента ж тільки одне є політичне рішення, яке йому дається Конституцією - право помилування", - наголосив Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це резолюція проти України і проти усіх нас" - "регіонал"

Разом з тим, регіонал заявив, що і українське правосуддя, і народ України вже з'ясували для себе, "хто така Юлія Тимошенко насправді".

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів дали зрозуміти, що Янукович не скоро помилує Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі