понеділок, 18 березня 2013 20:30

У опозиції вважають незаконним рішення ЦВК і чекають на об'єктивний вердикту ЄСПЛ

У опозиції вважають незаконним рішення ЦВК і чекають на об'єктивний вердикту ЄСПЛ
Фото: Корреспондент.net

ЦВК своїм рішенням щодо позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка підтвердила незаконність рішення, прийнятого раніше ВАСУ, заявляють у партії "Батьківщина".

"Провладна частина Центральної виборчої комісії 18 березня визнала обраним і зареєструвала іншого народного депутата замість Сергія Власенка. Таким чином Центрвиборчком остаточно оформив і розділив відповідальність за раніше прийняте незаконне і антиконституційне рішення Вищого адміністративного суду, яким Сергій Власенко був достроково позбавлений депутатських повноважень ", - йдеться в заяві" Батьківщини ", опублікованому на сайті партії.

При цьому в партії усвідомлюють, що знайти справедливість у ЦВК у нинішньому складі і в українських судах, які "повністю підконтрольні замовникам політичної розправи над опозиційними діячами, - неможливо".

"Саме тому на рішення ВАСУ у справі Власенко була складена і подана скарга до Європейського суду з прав людини, і в" Батьківщині "очікують її оперативного та об'єктивного розгляду. Переконані, що рішення у цій справі і по інших заяв, поданих ЄСПЛ Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком, нарешті зупинять той правовий бєспрєдєл, який відбувається в Україні ", - наголошують в партії.

Як повідомлялося, ЦВК у понеділок зареєструвала народними депутатами Романа Стаднійчук за списком Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" і Александа Козуба за списком Партії регіонів замість відповідно Власенко та Андрія Веревського.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК ("за" проголосували 8 членів Центрвиборчкому, призначених за квотою провладної більшості, шість членів ЦВК утрималися) в понеділок у зв'язку з тим, що ВАСУ достроково припинив повноваження народних депутатів С.Власенко і А.Веревского з- за суміщення ними депутатського мандата з іншими видами діяльності.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що 14 березня С.Власенко подав до ВАСУ заяву про оскарження даного рішення про позбавлення його депутатських повноважень у Верховному суді України. За її словами, ВАСУ повинен прийняти рішення про допуск до перегляду цього вердикту в Верховному суді протягом 15 днів, тобто до 27 березня.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що, за даними ЗМІ, вже подано звернення до ЄСПЛ. За його словами, у випадку винесення рішення на користь С.Власенко ЦВК виявиться "в дуже поганому становищі в цій неординарній ситуації".

Голова ЦВК Володимир Шаповал також утримався від голосування з даного питання.

Зараз ви читаєте новину «У опозиції вважають незаконним рішення ЦВК і чекають на об'єктивний вердикту ЄСПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі