пʼятниця, 24 лютого 2012 12:17

У НУ-НС прогнозують, що асоціюються з ЄС не раніше виборів президента

У НУ-НС прогнозують, що асоціюються з ЄС не раніше виборів президента

Народний депутат від фракції НУ-НС Ірина Геращенко прогнозує, що Угода про асоціацію з Євросоюзом буде підписана після парламентських виборів в Україні, а ратифікована – після наступних виборів президента нашої держави у 2015 році.

Зокрема, в ефірі "5 каналу" Геращенко заявила, що поділяє думку президента Віктора Януковича щодо того, що Україні конче необхідний віце-прем'єр з питань євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський на новій посаді займеться євроінтеграцією - Азаров

"У влади зберігається євроінтеграційна риторика, але реальні дії розходяться із цією риторикою. Аби подолати цей шлях, Україна повинна не лише позбутись вибіркового правосуддя, припинити натиск на демократію, а й визначити людину, яка буде технічно від уряду вести європейський діалог", - наголосила депутат.

За її словами, наступні парламентські вибори – це лакмусовий папірець для України.

"Чи буде в них брати участь Тимошенко, Луценко?.. Влада має знайти механізм, щоб Юлія Тимошенко опинилась на волі. Тільки тоді Україна може претендувати на те, щоб Угода з ЄС була не лише парафована", - вважає Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні переслідування зупиняють євроінтеграцію України

Згідно її прогнозу, підписання документу може відбутись лише після парламентських виборів, якщо вони будуть чесними, і якщо опозиція матиме рівні можливості з владою.

"А ратифікація Угоди, не думаю, що відбудеться раніше президентських виборів в Україні", - підсумувала парламентарій.

 

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС прогнозують, що асоціюються з ЄС не раніше виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі