четвер, 12 серпня 2010 09:57

У НУ-НС пояснили, яким буде новий Податковий кодекс

У НУ-НС пояснили, яким буде новий Податковий  кодекс

Депутат Давид Жванія спростовує інформацію про те, що Податкова адміністрація і Мінфін усунені від обговорення Податкового кодексу.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua

"Було збори 10 серпня і на наступному тижні вони, мабуть, будуть ще раз проводитися. І мова піде про розширення обговорення за участю всіх зацікавлених органів, оскільки це не податковий кодекс ні Тігіпко, ні ще кого б то не було, це був Податковий кодекс всієї країни. Просто різні рівні цього обговорення, щоб в остаточному підсумку вийти на зведений варіант", - пояснив депутат.

"Проблемою Податкового кодексу було те, що хтось на цьому намагався провести піар акцію, а це документ, за яким буде жити країна", - зауважив Жванія.

За словами парламентаря, передбачається, що до складу робочої групи з доопрацювання кодексу увійдуть профспілки, представники усіх зацікавлених секторів економіки.

Депутат також запевнив, що кодекс буде прийнятий до кінця поточного року.

"Терміни стислі, залишилося всього три чотири місяці для доопрацювання. Ніхто не жене коней. Він буде прийнятий після того, як всі обговорення будуть проведені ... Податковий кодекс буде або трохи раніше бюджету або разом з бюджетом", - запевнив парламентарій.

Він також запевнив, що з кодексу будуть прибрані норми, через які ДПАУ охрестили Податковим гестапо.

"Ніхто не дасть можливість стати Податковій фіскальним органом. Навпаки йде мова про пом'якшення, щоб податкова не отримала каральних повноважень. А от якщо дати їй можливість написати Податковий кодекс, то вона напише документ, в якому отримає привілейоване становище", - запевнив парламентарій, додавши, що ДПАУ має бути лише виконавцем документу.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ДПАУ і Мінфін усунені від підготовки Податкового кодексу.

Нагадаємо, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляв, що уряд працює над двома проектами Податкового кодексу. У той же час, 11 серпня чиновник зауважив, що в роботі вже тільки один документ.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пояснили, яким буде новий Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі