четвер, 03 липня 2008 10:50

У НУ-НС кажуть, що бюджет відкладуть до осені

У НУ-НС кажуть, що бюджет відкладуть до осені
Прийняти бюджет раніше постійно заважала опозиція. Про це  заявив народний депутат України від блоку НУ-НС Олександр Чорноволенко.

Політик пояснив заяву спікера Арсенія Яценюка, що парламенту навряд чи вдасться продовжити роботу другої сесії, щоб прийняти зміни до держбюджету на цей рік:

"Яценюк так сказав, тому що всі останні голосування фракцій, які не входять в коаліцію, повністю блокувалися. Зрозуміло, що за бюджет ні регіонали, ні Блок Литвина, ні комуністи не проголосують. І результати наради з позакоаліційними фракціями переконали Яценюка, що, напевно, цей пленарний тиждень пройде безрезультатно".

Кажучи про те, чи буде доцільно Раді розглядати зміни до бюджету на наступній сесії, що почнеться восени, Олександр Чорноволенко підкреслив, що це зробити ніколи не пізно.

"Восени доведеться приймати не тільки держбюджет на 2009 рік, але і приймати проект змін на 2008 р., тому що там розрахунки з різних макропоказників, значить, нам не доведеться витрачати 60 млрд грн, які можна пустити на соціальний захист, на компенсацію від зростання цін, на збільшення зарплат. Плюс ми можемо прийняти зміни до бюджету-2008, щоб він був бездефіцитним, без урахування грошей від приватизації. Тобто це буде бюджет, який гальмуватиме інфляцію", - додав він.

Політик також заявив, що "дуже правильно прийняти зміни до бюджету, інша справа, що це потрібно було робити раніше, шкода, що опозиція постійно цьому заважала і зараз не погоджується продовжити роботу. А так ми б до 10 числа проголосували всі зміни".

Нагадаємо, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликала парламентські фракції продовжити другу сесію ВР, щоб депутати встигли прийняти проект змін до держбюджету на 2008 рік.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк виразив сумнів, що депутати погодяться продовжити сесію, тим самим скоротити собі літні канікули.

"У мене є сумніви, що таке рішення буде, тому що мова йде виключно про політичні моменти, а не про економічні. Політичний момент, тут дуже цікаво, тут було б набагато більше фракцій, якби в розкладі була постанова про звільнення і призначення нового прем"єр-міністра і складу уряду. Інтерес був би набагато більший. А так, що ж, запропонований прагматичний порядок денний, який цікавить тільки державу, а не ті чи інші політичні сили", - сказав Арсеній Яценюк, пише ІМК.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС кажуть, що бюджет відкладуть до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі