четвер, 19 квітня 2012 11:45

У НУ-НС готові "воювати" з Росією за національні інтереси

У НУ-НС готові "воювати" з Росією за національні інтереси
Юрій Костенко розкрив найбільшу українську проблему. Фото: rkm.kiev.ua

Дії української влади, спрямовані нібито на захист національної економіки, викликають в російської влади напівіронічну усмішку, тому що Україна насправді не демонструє відданість національним інтересам через меншовартість українських чиновників.

Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від фракції НУ-НС, лідер Української народної партії Юрій Костенко.

Зокрема, політик виступив "за війну" з Росією на основі національного інтересу.

"В української влади не вистачає розуму. Були б вирішені багато українських проблем, якби була на те державна воля і політика. Але український чиновник страждає меншовартістю. Він завжди дивиться на Москву не як на рівноправного партнера, а як на старшого брата. У цьому і є найбільша українська проблема", - пояснив Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костенко розповів, як українцям виграти торгівельну війну проти росіян

В якості прикладу нардеп навів розвиток українсько-російських газових відносин. За його словами, сьогодні Росія намагається обійти Україну з двох сторін щодо постачання газу на європейський ринок – через північний та південний потоки.

"Сьогодні Росія зупиняє північний потік для того, щоб об'єднати дві нитки північного потоку в одну систему управління. Але поки вона об'єднує і позбавляє Україну транзитних можливостей, вона просить нас взяти на півмісяця увесь експорт російського газу у Європу через нашу ГТС. І НАК "Нафтогаз" каже: "Так, давайте. Треба ж допомогти братньому руському народу, щоб він зачинив Україну у своїх газових обіймах", - відзначив Костенко.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС готові "воювати" з Росією за національні інтереси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі