середа, 16 жовтня 2024 01:15

У НАТО розповіли для чого новий штаб у Німеччині

У НАТО розповіли для чого новий штаб у Німеччині
Генсек НАТО пояснив для чого у Німеччині новий штаб.Фото: nato.int

Новий штаб НАТО в Німеччині відіграє важливу роль для українських військових на фронті. Він координуватие військову допомогу для Збройних сил України, заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

15 жовтня Рютте вперше відвідав штаб НАТО зі сприяння безпеці та навчанню України у Вісбадені в Німеччині. Під час візиту він зустрівся з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, повідомила пресслужба.

"Він сказав, що нове командування матиме реальне значення для України на полі бою та "для нашої власної безпеки", - сказав Рютте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія і Швеція готують для свох громадян рекомендації на випадок війни

Генеральний секретар НАТО підкреслив важливість роботи військовослужбовців, які працюють у штабі. Вони готують умови для розміщення 700 людей у Вісбадені та на логістичних пунктах на східному фланзі Альянсу.

Ізраїль, США і НАТО змінюють баланс сил відразу на двох континентах, бо прорахували потенційний епіцентр ще однієї війни. У деталях розбиралася Gazeta.ua.

Уперше в історії Швеція направить до Латвії військовий контингент у рамках спільної оборони країн-членів НАТО. Відповідний законопроєкт вже у шведському парламенті, заперечень депутати не мають.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО розповіли для чого новий штаб у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі