вівторок, 17 грудня 2019 22:55

У "Нацкорпусі" обіцяють перекрити вулиці, якщо поліція не відпустить затриманих під час мітингу проти розпродажу землі

  “Нацкорпус” буде підтримувати аграріїв під час безстрокової акції проти розпродажу української землі.
“Нацкорпус” буде підтримувати аграріїв під час безстрокової акції проти розпродажу української землі.

17 грудня у Києві під стінами Верховної Ради України відбулося відразу декілька протестів. Серед них – масовий мітинг українських аграріїв та патріотів із "Нацкорпусу", які виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

За словами очільника партії "Національний Корпус" Андрія Білецького, який взяв участь у протесті разом з однопартійцями, мітинги проти "розпродажу" української землі будуть безстроковими. Він також зазначив, що учасників акції влада намагається "репресувати", залякати, а напад поліції на мітингуючих – тому доказ.

Зауважимо, що деяких мітингуючих під час сутичок затримали та направили у відділення поліції. За останньою інформацією, четверо активістів зараз знаходяться у реанімації.

"Я думаю, що сутички почалися виключно через те, що Зеленський особисто і люди, які стоять за ним (у тому числі Аваков – міністр внутрішніх справ), хочуть за будь-яку ціну продавати розпродаж української землі. Якщо не виходить доказати населенню України, що це – правильно, то давайте, хоча б, репресуємо. Для цього вони влаштували бійку. Приводом для цього послужило те, що люди знаходяться на проїжджій частині", – пояснив Білецький.

 

Політик додав, що поліція самостійно перекрила проїжджу частину в районі вул. Грушевського о 8:00 ранку, тому розміщення палаток у цій місцевості було лише формальною підставою. Дії поліції представники "Національного Корпусу" планують оскаржувати.

"Сама поліція перекрила усю дорогу на Грушевського ще о 8:00 годині ранку – від Лаври до готелю "Дніпро". А тоді організували атаку з трьох сторін – це нагадує роки Віктора Януковича. Ми розуміємо, навіщо це робиться. Але ми доб'ємося, щоб закон про землю зняли з розгляду. У найближчі дні ми спробуємо добитися розгляду у міністерстві внутрішніх справ – починаючи з міністра і закінчуючи тими ментами, які по-звірячі били людей. Будемо вимагати справедливої правової оцінки цих дій", – заявив політик.

Також стало відомо, що після акції під Верховною Радою частина представників "Нацкорпусу" на чолі з Андрієм Білецьким вирушили до Печерського управління поліції з вимогою відпустити затриманих під час мітингу активістів. Станом на зараз більшість мітингуючих уже звільнили. Усього було затримано близько 26 осіб. Члени партії пообіцяли перекрити вулиці у випадку, якщо поліція не відпустить усіх затриманих протягом години.

"Ми даємо їм годину на те, щоб вони відпустили всіх. Якщо ні, почнемо з перекриття дороги. І нас буде ставати все більше", – прокоментували у "Нацкорпусі".

Зауважимо, що на фоні масових протестів аграріїв і патріотів у Верховній Раді почали говорити про можливість відкласти розгляд законопроекту про ринок землі на 2020 рік. Зокрема, про це вже заявила голова комітету ВРУ з питань аграрної політики – Інна Верещук.

Зараз ви читаєте новину «У "Нацкорпусі" обіцяють перекрити вулиці, якщо поліція не відпустить затриманих під час мітингу проти розпродажу землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі