середа, 06 липня 2011 18:04

У МВС пояснили, що багато народу притягує багато "червоних беретів"

У МВС пояснили, що багато народу притягує багато "червоних беретів"

Збільшена кількість бійців спецпідрозділу "Беркут" під стінами Печерського районного суду міста Києва пояснюється великою кількістю учасників політичних акцій біля суду.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник Центру зв'язків із громадськістю київської міліції Володимир Поліщук.

Зокрема, чиновник нагадав, що представники міліції перебувають на будь-якому заході задля здійснення охорони громадського порядку.

"Щоразу від різних політичних сил до нас приходять заявки про проведення масових акцій. У своїх заявках вони пишуть про присутність тисяч осіб. Тому згідно цих заявок Управління громадської безпеки розробляє розрахунки щодо кількості представників міліції, щоб не було правопорушень громадського порядку", - пояснив Поліщук.

Він проінформував, що від київської організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" надійшла заявка про десять тисяч учасників, від Загальновійськової спілки України - про двісті чоловік.

"Тому, відштовхуючись від цієї кількості, було призначено відповідну кількість працівників міліції. Але були ще і резерви", - додав Поліщук, уточнивши, що сьогодні під Печерським райсудом у Києві "беркутівців" було трохи менше сотні.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович наказав спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ "Беркут" штурмувати будівлю Печерського райсуду, де відбувається судове засідання у справі, порушеної проти неї.

Крім того, Тимошенко попросила пресу підійти до вікна і відзняти озброєних людей на вулиці.

"Прошу підійти до вікна і подивитись, скільки озброєних людей зараз підвезено до суду", - сказала Тимошенко і сама почала фотографувати.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили, що багато народу притягує багато "червоних беретів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі