четвер, 12 лютого 2015 08:27

У Мінську узгоджують два документи

У Мінську узгоджують два документи

Переговори лідерів України, Росії, Франції та Німеччини щодо врегулювання ситуації на Донбасі тривають вже 13 годин.

Наразі повідомляють, що зараз готуються документи і найближчим часом буде підписання, повідомляє УНН.

Зауважимо, що зустріч глав держав "нормандської четвірки" переривалась лише одного разу для того, щоб провести спільну фотозйомку.

За даними низки ЗМІ, лідери країн-учасниць переговорів, можливо, виступлять тільки зі своїми заявами, при цьому не буде сесії питань-відповідей.

За даними на 07:30 четверга, переговори глав держав у Мінську триватимуть ще дві години. Сторони узгоджують два документи.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий.

"Сторони узгоджують два документи. Ще дві години", - зазначив Валерій Чалий, написала в своєму Twitter журналістка Ірина Герасимова.

Раніше The Telegraph з посиланням на агентство Associated Press опублікувало основні пункти, за якими зараз тривають переговори в "нормандському форматі".

1) Лінія розмежування. Україна наполягає на тому, щоб лінія проходила згідно вересневих домовленостей. Однак Росія вимагає нової лінії, по якій під контролем бойовиків залишаються захоплені ними території.

2) Відкликання з української території солдатів і військової техніки РФ. Росія продовжує стверджувати, що в Україні немає російських солдатів і техніки.

3) Контроль над кордоном. Україна хоче відновити контроль над своєю кордоном повною мірою, проте Росія заявляє, що контроль, принаймні частковий, повинен залишатися за терористами.

4) Більша автономія в регіонах, що знаходяться під контролем терористів. Україна запевняє, що може надати цим регіонам якнайширшу автономію, але Росія вимагає певних гарантій, а також - зняття фінансової блокади.

Нагадаємо, що президенти України Петро Порошенко, Росії Володимир Путін, Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель ведуть переговори у Мінську з приводу врегулювання ситуації на Донбасі у форматі "зачинених дверей".

За неофіційною інформацією, документ, який планується підписати за підсумками зустріч узгоджений вже на 80%.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську узгоджують два документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі