середа, 10 липня 2013 17:56

У Миколаївській області "Батьківщина" пікетувала всі 27 відділів міліції

В Миколаївській області за один день активістами "Батьківщини" під час пікетувань районних і міських відділів міліції зібрано 967 заяв громадян про неправомірні дії працівників правоохоронних органів. На акцію відгукнулися і народні депутати України від опозиції. Вони інспектували районні відділи міліції та прокуратури області.

Про це під час сьогоднішньої прес-конференції у Миколаєві заявив в. о. голови обласної організації політичної партії "ВО "Батьківщина" Михайло Соколов.

За його словами, за дорученням Юлії Тимошенко пікетування районних та міських відділів міліції проводилося у всіх 27 районах області. Активістами "Батьківщини" проводився збір заяв від громадян про випадки порушень закону з боку місцевих міліціонерів і факти ігнорування звернень мешканців області. Про зволікання з відкриттям кримінальних справ по "незручним" статтям, або навпаки – початком провадження справи із надуманих прич? ?н, фабрикуванням справ.

"Це відбувається кожного дня. Кричущий випадок стався напередодні із миколаївською дівчиною Яною Кудіновою. Коли вона з чоловіком та друзями їхали на власному авто, їх "підрізав" автомобіль Миколаївського ДАЇ. Після цього їх зупинили і насильницькими методами витягували з машини. Звинувачували в керуванні автівкою в нетверезому стані. Дівчина та хлопці намагалися перешкодити цим діям, але отримали у відповідь дозу сльозогінног? ? газу та тілесні ушкодження. Під час своїх незаконних дій документи даїшники не пред'являли і "відбірно" лаялися. Більше того, не маючи законних підстав, вони намагалися забрати автомобіль на штрафний майданчик. Але компанія цього не дозволила і їх відпустили. Поки що ця історія закінчилася, але "поки що", - заявив Михайло Соколов.

За інформацією керівника обласної організації політичної партії "Батьківщина", такі "історії" відбуваються кожного дня і не тільки у Миколаївській області. Але той факт, що Миколаївщина знаходиться чи не на першому місці по корупції у правоохоронних органах, мабуть, не випадковий.

"Тут фабрикуються справи, замовчуються випадки злочинів, пов'язаних із міліціянтами. Повстала Врадіївка виявила великі проблеми у керівництві обласної міліції. Люди не повинні боятися звертатися по допомогу в правоохоронні органи. Ситуація в силових структурах повинна змінитися кардинально. З кумівством у лавах правоохоронних органів має бути покінчено раз і назавжди. Ми розуміємо, що не всі міліціонери займаються злочинними ? ?іями. Серед них є і справжні професіонали своєї справи, які сумлінно захищають людей і дотримуються закону. Але ми маємо домогтися звільнення всіх "перевертнів" у погонах, переконаний Михайло Соколов.

Акція зі збору заяв громадян оголошена безстроковою. Миколаївська обласна організація політичної партії "ВО "Батьківщина" організувала "гарячу лінію", де активісти також будуть збирати інформацію від громадян, які постраждали внаслідок міліцейського свавілля.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаївській області "Батьківщина" пікетувала всі 27 відділів міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі