середа, 08 червня 2011 09:39

У Криму "бютівцю" дали 5 років

У Криму "бютівцю" дали 5 років

Київський районний суд Сімферополя засудив до позбавлення волі колишнього директора Сімферопольського навчально-виробничого підприємства Українського товариства глухих

Про це повідомляє прес-служба Головного управління СБУ в АРК.

За інформацією Коментарів, мова йде про екс-директора даного підприємства, депутата міської ради Сімферополя V скликання Сергія Рудича (пройшов за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко).

За даними прес-служби, співробітники СБУ встановили факт заволодіння керівництвом підприємства грошовими коштами товариства глухих. Обвинувачений склав фіктивний договір про оренду приміщень, які не планував використовувати під виробничі цехи підприємства.

При цьому орендувало приміщення підприємство, оформлене на близьких родичів директора.

Виконуючи договір, директор перевів кошти підприємству-орендодавцю, завдавши істотної фінансової шкоди підприємству, яке на той момент і очолював.

Суд засудив порушника до п'яти років позбавлення волі і позбавив його права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. При цьому суд звільнив засудженого від покарання з випробувальним строком на два роки.

Крім того, обвинувачений подав апеляцію на вирок, Апеляційний суд Криму залишив його без змін. Вирок вступив в законну силу.

У вересні 2010 року було порушено кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем відносно посадових осіб Сімферопольської навчально-виробничого підприємства Українського товариства глухих. За даними правоохоронців, зловмисники створили злочинну схему, за допомогою якої заволоділи коштами в розмірі 1 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Криму "бютівцю" дали 5 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі