пʼятниця, 01 червня 2012 16:25

У Компартії вважають мовний законопроект Колесніченка заслабким, але підтримають повністю

У Компартії вважають мовний законопроект Колесніченка заслабким, але підтримають повністю
Петро Цибенко обіцяє повну підтримку мовного законопроекта комуністами. Фото: radiosvoboda.org

Законопроект регіоналів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка "Про засади мовної політики" не вирішує повністю мовне питання, але комуністи проголосують за нього у повному складі своєї парламентської фракції.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив заступник голови фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Цибенко.

За його словами, комуністична фракція "абсолютно свідомо і послідовно" підтримувала цей законопроект, "розуміючи, що він, на превеликий жаль, не вирішує проблему повністю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківалов запевнив, що він патріот України, а його "мовний" законопроект - найкращий

"Але він робить крок у потрібному напрямку, надаючи російській мові статус регіональної. Ми про це заявляли під час обговорення. І ми на цій позиції й будемо стояти", - запевнив Цибенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери ледь не "пошматували" Колесніченка за мовний законопроект

На уточнювальне запитання, чи у повному складі будуть комуністи голосувати "за" вищезгаданий документ, нардеп сказав: "У нас не буває в іншому складі - ми або у повному складі голосуємо або ж не голосуємо. Ми завжди голосуємо консолідовано".

Зараз ви читаєте новину «У Компартії вважають мовний законопроект Колесніченка заслабким, але підтримають повністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі