середа, 04 грудня 2013 19:15

У Києві патрулюватимуть афганці

У Києві патрулюватимуть афганці
Фото: ru.tsn.ua

Міністерство внутрішніх справ планує залучити ветеранів, учасників бойових дій в Афганістані для патрулювання Києвом на час проведення у столиці масових протестних акцій.

Про це повідомляється на сторінці МВС у мережі Facebook

"Сьогодні після мітингу, який проводився біля будівлі МВС України, перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик зустрівся з ветеранами збройних сил та афганцями, які прийшли до МВС з ініціативою про спільні патрулі, - йдеться у повідомленні, - Ветерани, які пройшли війну, закликають громадян України до миру та до унеможливлення провокацій. Події у столиці змусили військових офіцерів створити на Майдані штаб задля того, аби надавати допомогу громадянам та застерігати їх від протиправних дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан охоронятимуть ветерани Афганістану та колишні спецназівці

"Сьогодні ми провели координаційну раду та дійшли висновку, що ми не повинні допустити, щоб хтось використовував ветеранські організації у власних цілях. Ми аполітичні і основна наша задача забезпечити спокій і порядок у державі, де живуть наші родини", - заявив Андрій Котляр, ветеран збройних сил.

"Ми будемо стояти між силовими відомствами та народом, аби не допустити кровопролиття. Адже ми знаємо про це з власного досвіду, тому будемо стояти до кінця", - повідомив Олег Шуляк, ветеран повітрянодесантних військ, учасник бойових дій.

До активної співпраці спільних патрулів громадськості та правоохоронців раніше закликав і міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"МВС підтримує ініціативу ветеранських організацій про створення спільних патрулів. Ми готові виділити наших працівників для спільного патрулювання вулицями Києва і забезпечити порядок у столиці, в тому числі і поруч з об'єктами, де знаходяться наші спецпідрозділи", - наголосив Віктор Дубовик.

Зараз ви читаєте новину «У Києві патрулюватимуть афганці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі