субота, 27 жовтня 2012 12:25

У Херсоні залякують виборців: "Тим, хто отримали продпайки, не дорахують 421 грн до пенсії"

У Херсоні залякують виборців: "Тим, хто отримали продпайки, не дорахують 421 грн до пенсії"
Фото: segodnya.ua

У багатоквартирних будинках Комсомольського району Херсона масово поширюється підробний лист Головного управління Пенсійного фонду в Херсонської області, спрямований проти кандидата по 183 округу від "УДАРу" Андрія Путілова. Про це в коментарі для Gazeta.ua повідомив голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.

"У листі сказано про те, що у громадян, які отримували продпайки від Андрія Путілова або від громадської організації "Відродження Херсона", яку він очолює, буде автоматично зменшена пенсія на 421 гривні 57 копійок аж до березня 2013 року. Причина - нібито несплата податків паном Путіловим, - розповідає правозахисник. - Листівки зроблені у вигляді офіційно оформленого листа на бланку, внизу якого значиться прізвище директора департаменту пенсійного забезпечення Лазарєвої. Але її підпису і печатки немає".

За словами Бєлого, листівки виявили спостерігачі від КВУ. Вони були увіткнені мало не в кожних дверях в будинках по вулиці Дорофєєва, 36 та 38, Шенгелія, 4, Патона, 5 на Карантинному острові.

"Ймовірно, ця листівка є і в інших будинках. Її почали поширювати приблизно учора ввечері з 22 години. Найнеприємніше в цій історії, що багато літніх людей можуть сприйняти всю цю брудну провокацію за чисту монету і отримають серцевий напад. Але подібні "дрібниці" не цікавлять місцевих політиків, які рвуться до парламенту на чужих кістках", - резюмує Дементій Бєлий.

Як повідомлялося раніше, в Києві мешканці Оболоні отримали листи від Пенсійного фонду аналогічного змісту. В них повідомлялося, що громадянам, які отримали матеріальну допомогу від кандидатів у народні депутати, зменшуватимуть пенсії на 116-517 гривень щомісячно та знизять субсидії на компослуги.

У листах також було зазначено, що фінансові подарунки від кандидатів мають бути відповідним чином задекларовані. Департамент пенсійного забезпечення ПФУ повідомив, що ці листи є фальшивками.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні залякують виборців: "Тим, хто отримали продпайки, не дорахують 421 грн до пенсії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі