субота, 30 липня 2016 12:48

У Грузії спалили опудало Саакашвілі

У Грузії спалили опудало Саакашвілі

У грузинській столиці Тбілісі перед будівлею офісу колишньої правлячої партії Єдиний національний рух спалили опудало екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі.

Активісти закликали правлячу партію Грузинська мрія – Демократична Грузія відновити справедливість.

Вони принесли до офісу ЕНД плакати з написами — "У політиці немає місця вбивці", "Геть "Національний рух", а також віники як символ "тюремного скандалу", що вибухнув у Грузії в 2012 році після поширення відеозаписів тортур і сексуального насильства над ув'язненими з застосування віників.

Акцію протесту організувала політична партія "Наша Батьківщина", головою якої є Звіад Читишвили.

Нові грузинська влада відразу після перемоги приступила до так званого "відновлення справедливості" і завела кримінальні справи проти низки колишніх чиновників із команди Саакашвілі. А також щодо самого екс-президента. Його звинувачують за чотирма кримінальними справами і оголошено у внутрішньодержавний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Саакашвілі перекладає відповідальність за свої поразки на інших"

Нагадаємо, Саакашвілі залишив Грузію відразу ж після вступу на посаду нового президента країни. Спочатку він відправився в США, де читав лекції в одному з американських університетів. А пізніше переїхав до Києва, очолив Одеську ОДА і отримав українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії спалили опудало Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі