Ексклюзиви
середа, 05 січня 2011 12:26

У Генпрокуратурі кажуть, що поки не будуть саджати Тимошенко

У Генпрокуратурі кажуть, що поки не будуть саджати Тимошенко

Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, який веде кримінальну справу щодо лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра країни Юлії Тимошенко, поки не бачить підстав затримання обвинуваченої.

"Я на цей час не бачу таких підстав", - відповів Горбатюк на питання журналістів, чи можливо затримання Тимошенко.

Він підкреслив, що підстави для затримання чітко викладені в Кримінально-процесуальному кодексі Україні.

У свою чергу, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Калесіцький зазначив, що поки людина не порушила підписку про невиїзд, підстав для її затримання немає.

Як повідомлялося, Генпрокуратура 20 грудня пред'явила екс-прем'єру Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисно, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету Україні, перш за все зобов'язань з виплати пенсій". Загальна сума використаних не за призначенням коштів становить EUR 380 млн. З Тимошенко взята підписка про невиїзд.

За інформацією Кабінету міністрів, виконання доручення Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державного бюджету на суму майже 1 млн грн.

30 грудня Генеральна прокуратура України завершила слідство у кримінальній справі за звинуваченням Тимошенко. Їй було пред'явлено остаточне звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки).

Останній раз Тимошенко була в Головному слідчому управлінні 31 грудня, напередодні - 30 грудня, де провела 11 годин. За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко протягом двох годин давала свідчення слідчому у справі. Решту часу за власною ініціативою вона знайомилася з матеріалами справи і коментувала їх.

Сьогодні, 5 січня, Тимошенко знову викликають до слідчого на 15.00.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі кажуть, що поки не будуть саджати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути