понеділок, 26 грудня 2011 18:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Франції шкодують, що апеляцію у справі Тимошенко відхилили

У Франції шкодують, що апеляцію у справі Тимошенко відхилили

Влада Франції піддали критиці рішення Апеляційного суду Києва залишити в силі вирок у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, заявив у понеділок представник французького МЗС Бернар Валеро.

"Ми шкодуємо про рішення відхилити апеляцію колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - заявив Валеро.

За його словами, процедура розгляду апеляції проходила у поспіху.

"Процедура розгляду апеляції, також як і процес в першій інстанції, проходила в поспіху і без дотримання елементарних прав на захист", - додав представник міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОД не визнає рішення суду щодо Тимошенко, яке "написано у кабінеті президента"

Валеро підкреслив, що справа Тимошенко, як і інші судові процеси щодо представників української опозиції, викликає "крайнє занепокоєння".

"Ми закликаємо Україну негайно вжити необхідних заходів, щоб забезпечити відповідність нормам громадянського суспільства, і покласти край судовим процесам, далеким від європейських норм", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Вирок у порожньому залі - це фінал для Януковича

На минулому тижні Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким Тимошенко засуджено на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «У Франції шкодують, що апеляцію у справі Тимошенко відхилили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі