пʼятниця, 11 жовтня 2013 11:43

У ЄС здивовані, що Україна вірить у підписання Угоду з ЄС без звільнення Тимошенко

У ЄС здивовані, що Україна вірить у підписання Угоду з ЄС без звільнення Тимошенко
Фото: news.liga.net

Україна не повинна плекати ілюзії, що Євросоюз підпише з нею Угоду про асоціацію без звільнення колишнього прем?єра Юлії Тимошенко.

Про це сказав депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольські у Києві під час міжнародної конференції "На шляху до "Східного партнерства"", повідомляє Радіо Свобода.

"Основна умова, яку треба виконати (до саміту у Вільнюсі – ред.), – подолати вибіркове правосуддя і звільнити Юлію Тимошенко. Я думаю, якщо цього не станеться, ЄС може не підписати цю угоду. Про це чітко треба говорити. Тому що в Києві ще є якісь ілюзії в цьому плані. Залишаючи політичних опонентів у в?язниці – це атака на демократію. Ми не зможемо прийняти таку країну в європейське співтовариство", – наголосив Саріуш-Вольські.

За його словами, у разі, якщо Україна виконає необхідні умови й угоду з ЄС буде підписано, її ратифікація може відбутися вже у березні-квітні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС здивовані, що Україна вірить у підписання Угоду з ЄС без звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі