пʼятниця, 19 серпня 2011 16:00

У ЄС занепокоєні станом здоров'я Тимошенко

У ЄС занепокоєні станом здоров'я Тимошенко

Євросоюз занепокоєний погіршенням стану здоров'я Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє EUobserver.

За словами речника відомства з зовнішніх справ ЄС Майкла Манна, заступник посла ЄС в Києві вже впродовж останніх двох тижнів просить дозволити йому зустрітись з Тимошенко.

"Ми занепокоєні звітами про те, що її стан здоров'я погіршився",  - додав Манн, закликаючи українську владу до перевірки санітарних умов, в яких утримується Тимошенко.

Нагадаємо, посольство США в Україні звернулося з проханням до міністерства закордонних справ надати побачення послу Джону Теффту з Юлією Тимошенко у СІЗО.

5 серпня суд заарештував Тимошенко. Після цього США, Канада, Польща, Німеччина, Великобританія, Франція та Європейський Союз висловили стурбованість у зв'язку з таким рішенням, а Росія - зазначила, що судовий розгляд щодо Тимошенко має бути справедливим і неупередженим.

Стурбованість арештом Тимошенко висловили також представники ОБСЄ, а також міжнародна неурядова організація Freedom House і Європейська народна партія.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС занепокоєні станом здоров'я Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі