понеділок, 13 травня 2019 14:45

У ЄС назвали головні завдання Зеленського

У ЄС назвали головні завдання Зеленського
Зеленський і Ган мали у Києві 1,5-годинну зустріч. Фото: twitter.com/JHahnEU

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський під час своєї каденції повинен виплатити великий державний борг і завершити контракт із РФ на транзит газу в Європу.

На цьому перед зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС наголосив єврокомісар Йоганнес Ган, який нещодавно зустрічався з Зеленським.

"Головним завданням нового президента України у 2019-2020-х стане виплата величезних держборгів. Цими роками країна повинна буде ліквідувати заборгованість, що перевищує 30% річного бюджету. Це непроста проблема і необхідно знайти її рішення. Люди повинні сфокусуватися на цьому...

Друге, звісно, це завершення газового договору з Росією. Це важливо", - сказав Ган.

Також він повідомив, що під час візиту до Києва понад 1,5 год. говорив із Зеленським. Той запевнив єврокомісара, що буде рухати країну за європейським вектором розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Зеленського склала план на перші 100 днів президентства

Володимир Зеленський переміг на виборах 21 квітня і стане шостим президентом України. До 3 червня має відбутися його інавгурація. Цього тижня Верховна Рада має призначити дату.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС назвали головні завдання Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі