понеділок, 01 листопада 2010 09:47

У Держдумі РФ задоволені результатами виборів в Україні

У Держдумі РФ задоволені результатами виборів в Україні

Міжнародні спостерігачі в цілому позитивно оцінюють місцеву виборчу кампанію в Україні.

Під час прес-конференції вони зазначили, що задоволені результатом побаченого.

"Загальне враження, що вибори пройшли організовано і, що масових фальсифікацій не було, хоча огріхи , звичайно були", - зазначив заступник голови держдуми РФ Олександр Бабаков.

"Вибори мене вразили, насамперед, високою явкою виборців. А це є гарантією того, що масові фальсифікації виключені. Тим більше, що була велика кількість спостерігачів" , - додав він.

Водночас, спостерігач наголосив, що результат цих місцевих виборів сприятимуть покращенню ситуації в економічній, соціальній, гуманітарній сферах в Україні

Він також додав, що спостерігачі обирали виборчі дільниці спонтанно.

"І спонтанний вибір є показником того, яка ситуація насправді. Але коли висока явка виборців і на дільницях представлені різні партії, то це робить неможливими масові фальсифікацій. Це технічно неможливо зробити", - переконаний він.

Водночас, представник соцпартії Болгарії, депутат болгарського парламенту Антон Кутєв сказав, що виборам в Україні можна позаздрити.

"Те, що люди масово йшли на дільниці - це дуже добре. У нас зазвичай напівпорожні зали. У нас це рідкість. А це одна з демократичних форм контролю виборів.

Свою думку висловила і секретар з міжнародних зв'язків чеських соціал-демократів Катерина Прудкова.

Вона зазначила, що була на виборчих дільницях в Одесі.

"Ми ще з кількома спостерігачами були в Одесі на 6 дільницях і побачили, що там все працювало злагоджено. Щоправда на одній виборчій дільниці були проблеми. Два будинки, яких не було у списках належали до дільниці. Але, потім, як нам сказали представники ДВК усе вирішилося нормально. Тому в цілому я задоволена результатами голосування", - резюмувала вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі РФ задоволені результатами виборів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі