субота, 22 січня 2022 21:53

У Держдепі розповіли про плани евакуації посольства США в Україні

У Держдепі розповіли про плани евакуації посольства США в Україні
США здійснюють планування евакуації, як завжди, на випадок екстреної ситуації. Фото: Reuters

Високопосадовець Державного департаменту США заперечив повідомлення низки американських ЗМІ про начебто евакуацію частини співробітників посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Про це повідомив "Голос Америки".

За словами високопосадовця Держдепу, наказ про евакуацію не надходив.

Інший представник Держдепу повідомив, що США здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації. Воно відбувається завжди, у разі, якщо безпекова ситуація погіршиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство США відповіло пропагандисту РФ, який обізвав українців

"Ми вже знаходимося на четвертому рівні щодо рекомендацій стосовно подорожей до України через COVID і порадили громадянам США бути поінформованими про повідомлення про те, що Росія планує значні військові дії проти України. Якщо буде рішення змінити нашу позицію щодо американських дипломатів та їхніх родин, американські громадяни не повинні очікувати, що будуть евакуації за підтримки уряду США. Наразі для підтримки вильотів доступні комерційні рейси", - заявив представник Держдепу в електронному листі.

Сьогодні США проінформували Україну про те, що ймовірно, почнуть евакуацію сімей дипломатів із посольства в Києві вже наступного тижня. Посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та їх сімей. Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз". Представник посольства відмовився від коментарів.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі розповіли про плани евакуації посольства США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі