понеділок, 09 квітня 2012 17:11

У ЦВК остаточно визначилися із кількістю округів

У ЦВК остаточно визначилися із кількістю округів
Фото: portal.lviv.ua

Центральна виборча комісія встановила кількість одномандатних округів з виборів до Верховної Ради у кожному регіоні.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок.

Згідно з рішенням, на території Автономної республіки Крим буде створено 10 округів, Вінницької області - 8 округів, Волинської - 5, Дніпропетровської - 17, Донецької - 21, Житомирської - 6, Закарпатської - 6, Запорізької - 9, Івано-Франківської - 7, Київської - 9, Кіровоградської - 5, Луганської - 11, Львівської - 12, Миколаївської - 6, Одеської - 11, Полтавської - 8, Рівненської - 5, Сумської - 6, Тернопільської - 5, Харківської - 14, Херсонської - 5, Хмельницької - 7, Черкаської - 7, Чернівецької - 4, Чернігівської - 6, у місті Києві - 13, Севастополі - 2.

Всього для проведення парламентських виборів буде створено 225 одномандатних округів на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК сперечаються через київські округи - ЗМІ

При визначенні кількості одномандатних округів ЦВК виходив з даних Державного реєстру виборців, згідно з якими кількість виборців в Україні станом на 9 квітня склало 36 млн. 253 тис. 147 осіб. Законом передбачено, що округи створюються з приблизно рівною кількістю виборців з відхиленням не більше 12%.

ЦВК виходив з того, що орієнтовна середня кількість виборців в одному окрузі має становити 161 тис. 125 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбасу збільшать кількість округів

Відповідно до закону "Про вибори народних депутатів", ЦВК повинна визначити кількість округів у кожному регіоні не пізніше, ніж за 200 днів до дня виборів, тобто до 10 квітня; створити одномандатні округи - не пізніше, ніж за 180 днів до виборів, тобто до 30 квітня; опублікувати в загальнодержавних та регіональних друкованих ЗМІ перелік одномандатних округів із зазначенням їх номерів, меж та центрів - не пізніше, ніж за 175 днів до виборів, тобто до 5 травня.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК остаточно визначилися із кількістю округів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі