понеділок, 14 вересня 2009 11:01

У церкви просять допомоги в боротьбі з пивними комерсантами із Ради

У церкви просять допомоги в боротьбі з пивними комерсантами із Ради

Громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" звернулася до релігійних організацій із проханням сприяти пропаганді тверезого способу життя і закликала до діалогу з владою з метою прийняти жорсткіше законодавство з обмеженням споживання і продажу пива та інших "слабоалкогольних" напоїв.

Про це кореспонденту "ГПУ" заявив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

За його словами, сьогодні алкогольні комерсанти розв"язали в країні алкогольний терор. Мовляв, з кожним роком все молодше і молодше покоління захоплюється спиртним.

- У пива і молока в Україні один правовий статус. Через агресивну рекламу молодь п"є здебільшого пиво і "слабоалкогольні" розчини. Пияцтво – реальна загроза, яка день за днем веде Україну до виродження нації. Ми закликаємо духовних пастирів прищеплювати у населення традиції тверезості – проводити бесіди про тверезий спосіб життя не лише в храмах, а й у миру, – говорить Черняховський. - Сподіваюсь, що підтримка лідерів релігійних конфесій здатна допомогти зупинити лобіювання інтересів пивних комерсантів у Верховній Раді.

Головний координатор "Форуму порятунку Києва" наголошує, що законопроект N 1171, яким пропонується прирівняти пиво і "слабоалкогольні" розчини до алкогольних напоїв, гальмують у Комітеті ВР з питань податкової та митної політики.

Експерт нагадав, що ще 5 березня цей законопроект був прийнятий у першому читанні.

- Вже півроку він не допускається профільним комітетом до другого читання без будь-яких очевидних на те підстав. Порушено всі норми, які регламентують підготовку законопроектів. Очевидно, основним противником ухвалення законопроекту N 1171 є голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін з БЮТу, адже саме на ньому лежить обов"язок своєчасної підготовки законопроекту для розгляду відповідним комітетом парламенту.

За його словами, раніше Терьохін був помічений в особливій прихильності до алкогольних і тютюнових комерсантів.

- Протягом жовтня 2008 р. – березня 2009 р. він активно протидіяв підвищенню акцизів на тютюнові вироби, передбаченому законопроектом N 3281, - зазначає Черняховський.

Він каже, що цей законопроект був прийнятий 16 грудня 2008 р. у першому читанні, але так і не проголосований у другому читанні та в цілому "через завзятий опір Терьохіна".

Експерт також додає, що в Україні пиво не відноситься до алкогольних напоїв, хоча містить до 12 % алкоголю.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У церкви просять допомоги в боротьбі з пивними комерсантами із Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі