вівторок, 03 червня 2014 17:49

"У Булатова є місяць, щоб розібратися зі своєю командою" - Щербачов

"У Булатова є місяць, щоб розібратися зі своєю командою" - Щербачов
Щербачов: "Булатів повинен змусити олігархів розщедрюватися на спорт". Фото: telekritika.ua

Міністру молоді та спорту України Дмитру Булатову треба бути більш наполегливим та у найкоротші терміни розібратися зі своєю командою, зробивши акцент на професійні якості.

Таку думку висловив спортивний журналіст та телеведучий Валентин Щербачов, коментуючи Gazeta.ua діяльність міністра протягом перших ста днів.

"Сто днів міністерство молоді та спорту на чолі з Дмитром Булатовим провело інертно. З одного боку - пріоритетне гасло про те, що українська нація повинна вести здоровий спосіб життя. З іншого - намічений шлях на урізання чи не базових статей фінансування, скорочення штатів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Якщо підуть цим шляхом, наступлять на горло власній пісні: який здоровий спосіб життя за відсутності доступних спортсекцій?", - каже Валентин Васильович.

"Життєвоважливе завдання Булатова - зажадати на своєму рівні від олігархів безперебійного та адекватного відрахування податків на проблеми спорту, жорстко відстоювати позиції. Бо якщо, приміром, є гроші на мільйони бразильцям або аргентинцям, то з більш "скромною" сумою на створення масового спортклубу проблем не повинно бути. Підприємця треба зацікавити, наприклад, пільговим оподаткуванням взамін на спортшколу, приміром, десь на Закарпатті або Поліссі. А виробникам алкогольних та тютюнових виробів так взагалі мають бути висунуті жорсткі умови щодо компенсації ними шкоди, яку вони наносять молоді своєю продукцією. І все це повинен лобіювати міністр молоді та спорту", - впевнений він.

Зупинився на позитивних моментах у стоденній діяльності міністра.

"В плюс Булатову на старті діяльності хочеться занести те, що разом з першим віце-президентом ФФУ Анатолієм Поповим і почесним президентом федерації Григорієм Суркісом не дав Анатолію Конькову на початку березня остаточно поховати запланований раніше товариський матч Україна — США, який співпав з атакою Росії на Крим. Ми пам'ятаємо, як президент ФФУ доводив, що в таких умовах команда не має права грати. Але рішучими діями, в тому числі й Булатова, ситуація була переламана. Інакше б усе завершилося політичним шоком і міжнародною ганьбою. Крім того, за Булатова збірна України зі спортивної ходьби завоювала в Китаї Кубок світу. Але за великим рахунком нічим особливим нинішній склад міністерства поки не відзначився. Якщо щось і не розвалилося, то в чималій мірі завдяки організаційним запасам команди попередника Сафіулліна", - вважає Валентин Щербачов.

"Першочергове завдання Булатова - зберегти масовий спорт, особливо в нинішніх, фронтових умовах. Чимало зроблено показових заходів, але це і багато, і мало. Потрібна конкретна робота за конкретним планом. Якого, судячи з усього, поки немає. Або є, але нинішній кадровий склад не здатний повною мірою його реалізовувати. Тим більше в умовах, скажімо прямо, воєнного часу. Хтось не до кінця, а хтось взагалі не уявляє собі, чим конкретно він повинен займатися. При всій повазі до спортивних досягнень Олени Підгрушної, їй би краще було набратися досвіду де-небудь начальником управління, а вже потім йти в заступники міністра. У цій ситуації в Булатова є максимум місяць, щоб навести порядок у своєму колективі, зробити акцент на професіоналізмі. Плюс постійно вдосконалюватися самому. І весь час думати, що залишиш наступній команді", - резюмував телеведучий.

Зараз ви читаєте новину «"У Булатова є місяць, щоб розібратися зі своєю командою" - Щербачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі