вівторок, 16 січня 2018 08:28

У БПП спрогнозували результати голосування щодо деокупації Донбасу

У БПП спрогнозували результати голосування щодо деокупації Донбасу
Принаймні три фракції підтримають законопроект про деокупацію. Фото: radiosvoboda.org

У сесійній залі вистачить голосів і Верховна Рада сьогодні ухвалить законопроект про деокупацію Донбасу.

Таку думку висловив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Лівік.

"Основні суперечності зняті. Є розуміння з цього закону принаймні у трьох фракцій - БПП, "Народний фронт" і Радикальна партія. Є позиція позафракційних депутатів. Я вважаю, що цих голосів повинно вистачити.

До вчора було побоювання, що не всі депутати зможуть вчасно повернутися з канікул, із відпочинків. Але подивилися, що в залі повинні бути депутати. Думаю, буде позитивне рішення", - сказав Лівік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупації Донбасу на цій сесії не буде - екс-нардеп

4 жовтня президент Петро Порошенко зареєстрував проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Через два дні нардепи затвердили його в першому читанні. У цей же день спікер Андрій Парубій підписав його.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації. Проектом передбачено, що межі окупованих територій Донбасу визначаються за поданням Генштабу.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додали положення з приводу окупації Криму. Комітет доопрацював спірні моменти законопроекту. У другому читанні його планують розглянути сьогодні, 16 січня.

Зараз ви читаєте новину «У БПП спрогнозували результати голосування щодо деокупації Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі