четвер, 14 липня 2011 09:07

Спецтема: Луценко за ґратами

У Азарова не бачать політики у справі проти Луценка

У Азарова не бачать політики у справі проти Луценка

Уряд України не вбачає в кримінальному переслідуванні Юрія Луценка політичних мотивів.

Про це йдеться у відповіді представника Кабінету міністрів у Європейському суді з прав людини.

"Самі по собі факти активної політичної діяльності заявника та численні порушення процесуального законодавства, нібито допущені органами влади щодо нього та наведені у позові Луценка до суду, не можуть свідчити про обмеження його прав, передбачених Конвенцією", - зазначається у документі.

Уряд вважає, що в справі Луценка "немає жодних доказів, що б підтверджували те, що підставою для затримання заявника стала його діяльність як політичного діяча та члена партії, що перебуває в опозиції до діючого уряду".

При цьому в своїй відповіді представник українського уряду посилається на рішення Європейського суду з прав людини стосовно російського олігарха, екс-керівника компанії ЮКОС Михайла Ходорковського.

Нагадаємо, що екс-міністр внутрішніх справ подав скаргу до Європейського суду з прав людини. В ній він просить суд визнати незаконним своє затримання, а також вказує на численні порушення процесуального законодавства під час розгляду кримінальної справи стосовно себе.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова не бачать політики у справі проти Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі