середа, 05 квітня 2017 08:32

У Авакова розповіли про sms Вороненкова за 3 хв до смерті

У Авакова розповіли про sms Вороненкова за 3 хв до смерті
Перед смертю Вороненков написав Антону Геращенку. Фото: twitter.com

За три хвилини до вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова радник глави МВС Антон Геращенко отримав від нього повідомлення.

Про це Геращенко розповів в ефірі "112 Україна".

"За три хвилини до своєї загибелі він відіслав мені sms, в якій розповів про своє останнє інтерв'ю сайту Gordon.ua. З Денисом були плани по тому, щоб задіяти його знання для протидії гібридній війні Російської Федерації. Мотив вбивства Вороненкова - це була помста керівництва Росії за те, що він насмілився перейти на бік України. Має бути соромно тим людям, які кілька місяців критикували Дениса і говорили, що він зрадник і агент Російської Федерації. Він щиро намагався допомогти нашій країні в протистоянні з РФ", - сказав Геращенко.

На відео видно, що перед смертю Вороненков щось пише в телефоні.

"Слідство точно знає, що вбивця Вороненкова пройшов навчання в спецшколах в РФ, його готували як терориста і закинули в Україну спочатку для того, щоб він займався диверсіями всередині батальйону Нацгвардії "Донбас". Потім перевели на нелегальне становище і задіяли в терористичному акті проти Вороненкова. Мета була поставлена: вбити будь-якою ціною. Часу було обмаль. Але кілер був мотивований і будь-що готовий вбити Дениса.

Головне питання залишається, хто віддав наказ на вбивство Вороненкова", - сказав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деталі передсмертної зустрічі Вороненкова

23 березня екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова вбили у Києві біля готелю "Прем'єр Палац". Він та екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов дали свідчення працівникам Генпрокуратури у справі екс-президента Віктора Януковича. У грудні 2016-го Вороненков отримав українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «У Авакова розповіли про sms Вороненкова за 3 хв до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі