пʼятниця, 27 січня 2017 11:01

Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича

Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича
Денис Вороненков/112.ua

Свідчення у справі екс-президента Віктора Януковича слідчим Генпрокуратури дали екс-депутати Держдуми Денис Вороненков і Ілля Пономарьов.

Про це повідомляє "Комерсант".

Пономарьов зустрічався з українськими слідчими та головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом у грудні і січні. Він розповів про домовленості між Януковичем і керівництвом Росії. Його свідчення частково підтвердив і Вороненков.

За інформацією видання, Вороненков сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора Юрія Луценка і дав свідчення у справі Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем буде "на екранах всієї країни"

22 січня генеральний прокруор Юрій Луценко повідомив, що 2 депутатів Держдуми РФ дали свідчення щодо вторгнення Росії на територію Україну у рамках справи екс-президента Віктора Януковича.

28 листопада генпрокурор Юрій Луценко зачитав Януковичу підозру. Тоді екс-президент перебував у російському Ростові-на-Дону. Він виступав у суді через скайп як свідок.

Януковича підозрюють у тому, що 1 березня 2014 року в Росії він закликав тамтешнього президента Володимира Путіна ввести збройні сили на територію України. Внаслідок цього Україна зазнала збитків на понад 1,08 трлн грн. Справу розслідує Головна військова прокуратура.

У мережу потрапив лист з проханням Януковича до Путіна ввести війська в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі