вівторок, 24 липня 2018 13:43

У Авакова попередили водіїв: штрафи будуть рости

У Авакова попередили водіїв: штрафи будуть рости
За минулу добу поліцейські зафіксували на українських дорогах 631 порушення. Фото: sobkor.net

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про збільшення до 40 тис. грн штрафу за кермування у нетверезому стані водіям, яких позбавили водійських посвідчень.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "112 Україна".

"Наші водії не цінують ні своє життя, ні життя пасажирів, ні пішоходів. На сьогодні штраф складає близько 20 тисяч, за повторне порушення - до 40 тисяч і позбавлення прав. І все одно люди прагнуть випити і сісти за кермо - не поважають ні себе, ні інших...

Наше законодавство нерозумне щодо тих людей, які позбавлені прав. Коли їх зупиняють патрульні, штраф за водіння без прав у п'яному вигляді - всього 512 грн. Ми внесли законопроект 7286, який встановлює штраф 40 тисяч гривень для водія, якого позбавили прав, а він продовжує їздити п'яним. Якщо нас зараз слухають водії, які полюбляють їздити п'яними за кермом, попереджаємо: штрафи будуть лише зростати", - повідомив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року автовласники знову почнуть отримувати "листи щастя"

Колишній голова Перечинської райдержадміністрації Закарпаття Віктор Олефір у ніч на 14 липня, керуючи позашляховиком Jeep Cherokee на іноземній реєстрації, збив жінок на тротуарі. Одна загинула на місці, інша померла у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «У Авакова попередили водіїв: штрафи будуть рости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі